Anak Tak Dengar Kata? Anak Susah Nak Fokus? Perkenalkan Neuroparenting

Teknik Mendidik Anak Menggunakan lmu Psikologi + Neurosains Yang Telah Diamalkan Lebih 450+ Ibu Bapa

Ramai parent datang jumpa saya dan MENGADU MASALAH yang hampir sama...

  • Anak kurang fokus dan suka memberontak
  • Anak tak dengar cakap
  • Anak addicted dengan gajet, asyik main telefon je
  • Anak suka bertangguh buat kerja sekolah
  • Anak malas mengaji dan malas belajar
  • Anak cepat bosan
  • Anak suka sangat makan jajan, gula-gula, benci giler makan sayur
  • Anak sangat aktif, tak boleh duduk diam
  • Anak pendiam sangat sampai cikgu pun complaint

Kenapa Anak Tidak Dengar Cakap?

Kebolehan dengar cakap dan patuh adalah tanda PreFrontal Cortex sudah besar.

Prefrontal Cortex = CEO Otak

Bahagian ini bahagian terakhir yang lengkap semasa OTAK membesar.
Yang sempurna awal semasa zaman kanak-kanak ialah bahagian emosi -amygdala.

Malangnya gajet dan games yang kanak-kanak main sekarang lambatkan lagi proses matang PFC.
Dan besarkan lagi peranan Amygdala.

Gajet dan games halang proses matangkan PFC. Lebih buruk lagi ialah kemampuan mengawal diri menurun. Kajian juga menunjukkan kanak-kanak kurang empati dan lebih ganas dalam interaksi

Jadikan mereka makhluk emosional yang tidak faham dan tak reti dengar cakap.
Bila tegur sedikit, meletup gunung berapi.
Menjerit, melaung...(tak kira dah depan tetamu, belakang tetamu)

PFC yang tidak matang jadikan mereka tidak faham erti tanggungjawab.
Jadikan mereka bertutur dahulu fikir kemudian atau impulsif.
Jadikan mereka lemah mengurus emosi.

PFC yang tidak aktif jadikan mereka suka kepada reward tanpa tapis.
Mesti dapat laba. Mesti cepat reward itu diperoleh.

Apabila tidak dapat, terdengarlah suara yang sakit hati terasa.

Terlihatlah mimik wajah yang sakit hati terasa.
Terpandanglah tingkahlaku yang melonjak geram ibubapa.

Oh ya. PFC penting untuk belajar.

Macam Mana Nak Kurangkan Anak Main Gajet?

Untuk si kecil lebih baik gunakan mainan konvensional.

Gunakan building block, alat bunyian, alat mainan berkaitan persepsi visual.
Ini semua boleh membantu perkembangan kognitif kanak-kanak.

Abang dan kakak boleh main sesama sendiri.
Banyakkan interaksi. Main chess atau dam haji pun bagus.
Melatih pemikiran strategis.

Cipta hobi.
Bila ada hobi baru masa tertumpu ke situ.
Banyakkan aktiviti luar rumah. Jangan terperap dalam rumah.

Ayah dan ibu kena turut serta. Kurangkan gajet.
Banyakkan masa dengan anak-anak.

Ada lagi?

Kalau mahu tahu secara spesifik apa aktiviti-aktiviti yang meransang perkembangan otak,
saya ada share dalam NEUROPARENTING.

Ada satu modul khas yang kupas pasal tajuk ini saja.

Profil Jurulatih

Dr Rizal Abu Bakar. Satu dalam seribu. Datangnya umpama cahaya yang menerangi. Memperbetulkan otak yang biasa-biasa kepada luar biasa. Bukan sebarangan persona. Asal cerita mendapat pengiktirafan doktor falsafah (PhD) dari Australian National University dengan thesis yang bertajuk : Sleep Disordered Breathing and Depression: Moderating Impact of Perceived Stress and Responses to CPAP.

Minatnya terhadap prestasi otak telah menjemput beliau ke Harvard Medical School pada tahun 2010. Di sana beliau menerima latihan dalam bidang Otak dan Tidur.

Setelah berkhidmat hampir 10 tahun di Australia, Dr Rizal membuat keputusan untuk pulang menabur bakti di Malaysia.

Dr Rizal aktif berkongsi tips meningkatkan prestasi otak di Facebook. Dari tidak dikenali, kini beliau sudah mempunyai 105,847 followers. Lanjutan dari itu beliau telah menganjurkan pelbagai seminar mendidik masyarakat supaya menjaga otak.

Kini Dr Rizal hadir dengan NEUROPARENTING. Formula cara didik anak yang beliau gunakan sendiri untuk anak-anak, kini boleh dimiliki semua orang. Great Brain, Great Life!

Apa Yang Akan Dipelajari

4 Modul O.T.A.K

Neuroparenting dibahagikan kepada empat modul utama. Kesemua modul ini adalah berdasarkan kajian sains yang terbukti dan telah dipraktikkan.

1. OTAK

Kenapa Otak? Bagaimana otak mempengaruhi perkembangan dan pendidikan anak-anak anda. Kenali CEO of The Brain dan cara mengawalnya. Luar biasa hebat para ibu bapa sekalian

2. TIDUR

Percaya atau tidak para ibu bapa sering memandang remeh akan hal ini. Bagaimana tidur boleh beri kesan terhadap perkembangan dan prestasi otak anak anda.

3. AKTIVITI

Bagaimana mengatasi masalah gajet? Aktifkan anak-anak. Cuma bagaimana caranya? Dr Rizal akan tunjukkan dan terangkan aktiviti-aktiviti yang akan beri kesan positif pada otak anak.

4. KUDAPAN

Selalu makan jajan. Belum tahu cara pemakanan anak yang mesra otak? Di sini rahsianya akan dibuka khusus untuk para ibu bapa. 

KAJIAN SAINS

Kesemua teknik dan tips adalah dalam bentuk actionable (boleh buat) dan berdasarkan kajian sains dan ilmu psikologi

Batch #1 Neuroparenting Telah Disertai
Lebih 450 Orang Ibu Bapa

Apa Kata Mereka?

Neuroparenting Ini Untuk Siapa?

Neuroparenting direka khusus bagi ibu bapa yang komited mahu meningkatkan fokus anak dan mendidik anak dengan lebih efektif.

Teknik Neuroparenting adalah hasil daripada kajian sains dan ilmu psikologi yang telah dicuba. Ilmu-ilmu ini adalah ilmu-ilmu premium yang dikumpulkan dan disampaikan dalam bahasa yang mudah difahami.

Kesemua teknik-teknik ini sangat praktikal dan mudah diamalkan.

SEBAGAIMANA YANG DISAKSIKAN DI

International Speaker

Selain daripada mengendalikan kursus dan seminar di Malaysia, Dr Rizal juga sentiasa di jemput ke luar negara. Beliau pernah menerima jemputan ke Australia, Indonesia dan Jordan untuk berkongsi ilmu-ilmu berkaitan otak.

Certified Neuro Linguistic Coach

Bahkan Dr Rizal pernah terpilih sebagai Best NLP Coach. Beliau merupakan jurulatih NLP bertauliah. Dan ilmu NLP ini ada diselitkan di dalam modul Neuroparenting.

Walk The Talk

Dr Rizal hanya cakap apa yang dia buat. Dan apa yang dia buat adalah berdasarkan hasil kajian. Tidak ada hear-say atau andaian. Kesungguhan Dr Rizal dapat dilihat daripada komitmen beliau untuk memandaikan masyarakat yang cukup konsisten

Maklumat Program

Modul dan Kaedah Pembelajaran Neuroparenting Online

Neuroparenting merupakan kursus secara online. Apabila mendaftar, anda akan menerima login untuk masuk ke website khusus. Anda boleh menontoh bila-bila masa, di mana jua anda berada.


Bahagian 1 : Selamat Datang

Dr Rizal mengucapkan selamat datang kepada semua pelajar Neuroparenting. Dr Rizal akan menerangkan cara akses konten Neuroparenting.


Bahagian 2 : OTAK

Kenapa Otak? Bagaimana otak mempengaruhi perkembangan dan pendidikan anak-anak anda. Kenali CEO of The Brain dan cara mengawalnya. Luar biasa hebat para ibu bapa sekalian.

Menarik:

  • Ada 250,000 - 500,000 sel otak baru terbentuk ketika ibu sedang hamil. Bagaimana kita dapat mempengaruhi sel otak baru anak ini?
  • CEO of The Brain merupakan bahagian otak terakhir siap. Bagaimana mengawal CEO ini?
  • Kenapa selepas anak buat silap, mereka buat silap lagi? Ada cara mengatasinya?

Bahagian 3 : TIDUR

Percaya atau tidak para ibu bapa sering memandang remeh akan hal ini. Bagaimana tidur boleh beri kesan terhadap perkembangan dan prestasi otak anak anda.

Menarik:

  • Berapakah jumlah waktu tidur yang cukup bagi orang dewasa, remaja dan anak-anak?
  • pakah yang berlaku semasa tidur? Bagaimana otak kita melakukan proses "Disk Defragmentation"
  • Apakah kesan tidur yang sempurna terhadap perkembangan otak anak?

Bahagian 4 : AKTIVITI

Bagaimana mengatasi masalah gajet? Aktifkan anak-anak. Cuma bagaimana caranya? Dr Rizal akan tunjukkan dan terangkan aktiviti-aktiviti yang akan beri kesan positif pada otak anak.

Menarik:

  • Bagaimanakah kesan parah gajet terhadap perkembangan otak anak kita?
  • enapa apabila kita cakap "JANGAN", ini adalah cara yang salah dan tidak tepat?
  • Apakah contoh-contoh aktiviti yang meransang perkembangan otak anak?

Bahagian 5 : KUDAPAN

Anak sering makan jajan. Belum tahu cara pemakanan anak yang mesra otak? Di sini rahsianya akan dibuka khusus untuk para ibu bapa. 

Menarik:

  • Bagaimanakah mendorong anak untuk tidak makan jajan secara berkesan?
  • Apakah menu atau hidangan yang dapat membantu meransang perkembangan otak anak?
  • Apakah tips pemakanan lain yang khusus untuk anak-anak?

Tentang Neuroparenting Online

Neuroparenting Online dirakam secara khusus bagi memastikan Tuan dan Cikpuan mendapatkan output yang bersifat actionable. Ada empat modul utama. Di dalam setiap modul, Dr Rizal menerangkan langkah demi langkah bagaimana meningkatkan prestasi otak.

  • Ada 40 video yang dicipta khusus untuk anda
  • Setiap video dicipta bagi meningkatkan user engagement dan user understanding
  • Anda boleh melayari Neuroparenting Online menggunakan smartphone, laptop ataupun tablet

Penyertaan Neuroparenting Online hanya dibuka selama 3 hari dari jam 8 malam hingga 12 tengah malam. Harga akan naik setiap hari.

NEUROPARENTING ini untuk siapa?

Sekiranya anda ingin baiki diri dan kehidupan keluarga, mahu tingkatkan prestasi dan kemampuan otak, tingkatkan tenaga, mahu keluar dari masalah-masalah diri, NEUROPARENTING sediakan ruang yang besar untuk mencapai apa yang anda inginkan.

NEUROPARENTING ambil dari mana?

NEUROPARENTING ialah ilmu hasil dari kajian saintifik berkaitan amalan penjagaan otak, functional medicine, sleep medicine, fisiologi, nutrisi dan amalan klinikal yang terbukti berkesan.

Dr Rizal di Serata Nusantara

Sertai Sekarang dan
Dapatkan Bonus Istimewa BERNILAI RM1394

Bonus 1: Akses Rakaman Neuroconference - Hack Your Brain bernilai RM299

Bagi memastikan anda mendapatkan pembelajaran yang optimum, setiap pelajar akan menerima workbook OCOC. Workbook ini boleh didownload di dalam website ahli.

Bonus 2: Workbook Neuroparenting bernilai RM99

Bagi memastikan anda mendapatkan pembelajaran yang optimum, setiap pelajar akan menerima workbook Neuroparenting. Workbook ini boleh didownload di dalam website ahli.

Bonus 3: EXTRA Modul SST bernilai RM199

Modul ini akan mendedahkan 3 cara tambahan bagaimana berkomunikasi secara berkesan dengan anak-anak. Bernilai RM199

Bonus 4: EXTRA Modul GST bernilai RM199

Modul ini bakal membocorkan cara menawan bahagian otak berkaitan rewards. Dr Rizal juga akan terangkan feel-good-factor hormones dan kesannya terhadap tingkahlaku anak.

Bonus 5: EXTRA Modul R.E.S.P.E.K bernilai RM199

Ini adalah modul premium yang luar biasa. Dalam modul ini Dr Rizal akan berkongsi bagaimana meningkatkan memori anak, menguruskan emosi dan meningkatkan kemahiran belajar

Bonus 6: Akses Video Neuroleadership bernilai RM399

Dalam sesi ini Dr Rizal akan mendedahkan bagaimana menggunakan ilmu otak untuk menjadi seorang leader yang terbaik. Dr Rizal terangkan teknik dan caranya untuk anda aplikasikan sekarang.

Daftar Sekarang

Neuroparenting Online boleh diakses terus menerusi smartphone atau laptop anda. Anda akan menerima akses ke website premium member sahaja.

Neuroparenting

Dibuka Sekarang


RM399

RM199

  • 40+ Video Neuroparenting Online
  • Akses Rakaman Neuroconference - Hack Your Brain bernilai RM299
  • Bonus: Workbook Neuroparenting bernilai RM99
  • Bonus: EXTRA Modul SST bernilai RM199
  • Bonus: EXTRA Modul GST bernilai RM199
  • Bonus: EXTRA Modul R.E.S.P.E.K bernilai RM199
  • Bonus: Akses Video Neuroleadership bernilai RM399

Mohd Zamzam Zainuddin

Customer Experience Manager

Anda dilindungi menerusi jaminan puas hati 10 hari

Sebelum beli kereta, anda cuba dahulu. Apabila mahu beli rumah, anda pergi lihat dahulu.

Kami utamakan kenyamanan dan keselesaan anda. Jadi kami berikan jaminan pemulangan wang 100% seandainya anda tidak berpuas hati. Hanya perlu hubungi kami dalam masa 10 hari selepas pembelian dibuat.

Hantar email ke neuroversiti[at]gmail.com dan kami akan aturkan semuanya. Tidak ada syarat tersembunyi.

Soalan Sering Ditanya

Bagaimana Neuroparenting Online Diajar?

Bagaimana Neuroparenting Ini Berbeza Berbanding Yang lain

Siapa Lagi Yang Pernah Cuba Neuroparenting?

Apakah Sumber Rujukan Neuroparenting?

Bagaimana Andai Saya Tak Puas Hati?

Klik Butang Daftar Sekarang dan Selamat Datang ke Neuroparenting Online

Neuroparenting

Akan dibuka pada 29 Januari 2020. 8 malam - 12 tengah malam.


RM399

RM199

  • 40+ Video Neuroparenting Online
  • Akses Rakaman Neuroconference - Hack Your Brain bernilai RM299
  • Bonus: Workbook Neuroparenting bernilai RM99
  • Bonus: EXTRA Modul SST bernilai RM199
  • Bonus: EXTRA Modul GST bernilai RM199
  • Bonus: EXTRA Modul R.E.S.P.E.K bernilai RM199
  • Bonus: Akses Video Neuroleadership bernilai RM399